יום שישי, 29 ביוני 2012

עוגת שוקולונאה- בראוניז גבינה

את העוגה הזו הכנתי לראשונה ליום ההולדת של אישי היקר לפני מס' שנים. אז הכנתי אותה בתבנית מרובעת כיאה לבראוניז. לא יצא לי להכינה שוב עד לסוף השבוע האחרון שגם בו חל יום הולדתו ונזכרתי בה.
הפעם הכנתי אותה בתבנית עגולה. העוגה, יש לציין, נחלה הצלחה רבה :)



תבנית קוטר 24
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

הכנת תחתית הבראוניז
1. בקערה המתאימה למיקרוגל יש להמס: 220 גרם שוקולד מריר
                                                           200 גרם חמאה
2. בקערת המיקסר יש להקציף 3 ביצים
                                            1 כוס סוכר להקציף לקרם תפוח ובהיר כמס' דקות.
                                להוסיף: 3/4 כפית מלח
                                            3/4 כוס קמח
                                            1/2 כפית אבקת אפייה
                                            1 כוס אגוזים טחונים
3. לאחד את תערובת השוקולד עם בלילת הבראוניז ולצקת לתבנית. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 20-25 דקות. לצנן .
4. לתערובת הגבינה, מעל תחתית הבראוניז, נערבב במטרפה ידנית: 450 גרם גבינה לבנה 9%
                                                                                                  1 ביצה 
                                                                                                  1 גביע שמנת חמוצה
                                                                                                  1/2 כוס סוכר
                                                                                                  1 אינסטנט פודינג וניל
5. לצקת על התחתית האפויה ולאפות 25 דקות בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות. לשמור במקרר מינימום שעתיים.
6 להכנת גנאש השוקולד, ניקח קערה המתאימה למיקרוגל ונכניס לתוכה 1/2 מיכל שמנת מתוקה
                                                                                                    100 גרם שוקולד מריר
7. להפעיל כדקה וחצי ולערבב היטב עש שהשוקולד נמס היטב. לצקת על העוגה הקרה.

הארות וטיפים
  • לשים לב לתנור כשאופים את הבראוניז. אפיית יתר תיצור תחתית קשה ולא אופיינית לבראוניז.
  • ניתן לקשט באגוזים קצוצים מעל הגנאש. למראה חגיגי במיוחד ניתן להכין קצפת ולעטר את העוגה.
  • לשמור במקרר.
                            טעימה מאוד והניגוד של הגבינה והשוקולד יוצר שילוב מעלף!



2 comments:

  1. עוגה מעולה!!! תודה רבה על המתכון.... :)

    השבמחק

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...