יום שלישי, 19 ביוני 2012

עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אחת הטעימות. היא פשוטה וקלאסית. עם או בלי תחתית וכל כך קלה להכנה!
אני מאוד אוהבת אותה וכך גם הסובבים... אף פעם לא נשאר ממנה פירור וזה הכי חשוב, לא?


                        



תבנית קוטר 24
החומרים מודגשים כרגיל בגוף המתכון.

1. לחמם תנור ל-200 מעלות ולהכין תבנית אפייה. (ראו הערות בסוף המתכון)
אני הכנתי את העוגה ללא תחתית הפעם אך ניתן בהחלט ליהנות מתחתית טעימה ללא טרחה: 
לתחתית הכי פשוטה ever טובלים קצרות בישקוטים בחלב ומסדרים יפה בתבנית. זהו. כאמור אפשר להכין ללא תחתית כלל, העוגה נהדרת לכשעצמה.
2. בקערת המערבל מקציפים:
 5 חלבונים
 1 כוס סוכר לקצף יציב.
3. בקערה נפרדת מערבבים:
5 חלמונים
750 גרם גבינה לבנה
1 כף שמן
1 כף אינסטנט וניל
1 שקית סוכר וניל
3 כפות קורנפלור
4. מקפלים את הקצף לתוך תערובת הגבינה בעדינות עד לאיחוד המרקמים. יוצקים לתבנית.
5. אופים בחום של 200 מעלות 10 דקות בלבד (!) מוציאים את העוגה מהתנור ומעבירים סכין בדפנות. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות וממשיכים  לאפות כ- 50 דקות נוספות עד שעה עד שפני העוגה שחומים והיא מעט רוטטת. 
6. בתום האפייה מוציאים את העוגה מהתנור ומעבירים שוב סכין חדה בדפנות ע"מ לשחררה מהתבנית . מחזירים את העוגה לתנור פתוח קלות עד לצינון, כשעה,  ואחר כך מוציאים לצינון מלא בחוץ.
7. אם מכינים ציפוי יש להוציא את העוגה מהתנור ולהוריד את חומו ל- 120 מעלות.
    אופציה לציפוי: מערבבים בקערה קטנה: 1 שמנת חמוצה ו-3 כפות סוכר ויוצקים על העוגה.
    מכניסים לתנור למשך 10 דקות. מצננים ושומרים במקרר.

 הארות וטיפים

הטיפ הכי חשוב על מנת ליצור דפנות בהירות: לקחת עיתון, להספיגו היטב במים ולקפלו כך שיתאים לציפוי דפנות התבנית מבחוץ. לקשור עם חוט על מנת שהעיתון לא יפול ולאפות כרגיל. כך אנו שומרים על דפנות העוגה מפני התחממות יתר והשחמה. אפשר גם לאפות את העוגה בתוך אמבט מים חמים, גם מונע השחמה.
  • העוגה, כמו כל עוגת גבינה, נהדרת וטעימה עד מאוד יום למחרת. לכן התאפקו נא ותנו לה את שנת הלילה במקרר.
  • גם התחתית וגם הציפוי אופציונליים לחלוטין. אפשר לוותר ועדיין להינות מאוד מהעוגה.

                                         בתאבון, ותעדכנו איך יצא :)


4 תגובות:

  1. העוגה ניראת מדהים .לא הבנתי מה זה 1 שקית וניל-האם סוכר וניל? והקורנפלור -האם זה 30 גרם?תודה

    השבמחק
  2. היי, תודה :-)
    כן, הכוונה לשקית סוכר וניל ו-30 גרם קורנפלור.

    השבמחק
  3. שלום רב,
    האם העוגה יוצאת גבוהה או שהגובה הסופי שלה הוא גובה התבנית?
    האם צריך לסנן את הנוזלים מהגבינות?
    תודה, חג שמח

    השבמחק
    תשובות
    1. הגובה הסופי של העוגה הוא אכן כגובה הבלילה שהוכנסה מלכתחילה לתבנית. לגבי סינון הנוזלים אפשרי בהחלט.
      יום נפלא.

      מחק

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...