יום חמישי, 7 ביוני 2012

עוגת שוקולד דחוסה וטעימה

הקטנטנה שלי ביקשה עוגת שוקולד, אלא מה?
ואני ביקשתי להכין עוגה מהירה ופשוטה, כזו שלא מצריכה מיקסר וקערות מיותרות.
אפשר לומר ששתינו יצאנו מסופקות :)



 תבנית קוטר 20
 החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. לחמם תנור לחום בינוני של 170 מעלות.
2. בקערה גדולה לערבב לפי הסדר:  3/4 כוס קמח
                                                    1 כפית אבקת אפייה
                                                    1 כוס סוכר
                                                    1 שקית סוכר וניל
                                                    1/4 כפית מלח
                                                    5 כפות קקאו
3. ליצור בור בתערובת ולהוסיף לתוכו 2 ביצים טרופות
                                                    1/2 מיכל שמנת מתוקה
                                                    150 גרם חמאה מומסת
                                                    1 כפית תמצית וניל
4. לערבב היטב עד למיזוג החומרים.
5. להוסיף לתערובת בבת אחת 1/2 כוס מים רותחים ולערבב היטב.
6. לצקת את הבלילה לתבנית ולאפות כ- 35-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
7. כשהעוגה חמה ומוכנה לצקת את ציפוי הגנאש המורכב מ 1/2 מיכל שמנת מתוקה
                                                                                   100 גרם שוקולד מריר אותם יש להכניס למיקרוגל במשך דקה-שתיים, עד להמסת השוקולד בשמנת. לאחר שנמס והתמזג, לצקת על העוגה.

הארות וטיפים
  • את העוגה עדיך לשמור במקרר, מרקמה הדחוס נשמר בו נהדר.
  • לא רצוי לוותר על הגנאש. הוא חיוני לעוגה הזו.


                                        כך כך קלה להכנה שאין תירוצים! :)





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...