יום רביעי, 30 במאי 2012

נשיקות מרנג טעימות וצחורות

משהו קטן וטוב לנשנש מידי פעם. הקטנה שלי מאוהבת בהם, אני, אמממ, קצת פחות.
כל אחד יכול להכין אותן בקלי קלות ממצרכים שיש בבית, הן באמת פשוטות להכנה אם מקפידים על כמה כללים קטנטנים אך חשובים.
הכנתי אותן לכבוד יום הולדת של מישהי מקסימה שמאוד מאוד אוהבת נשיקות :)





החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. לחמם תנור ל-80 מעלות.
2. בקערת המערבל יש להקציף לקצף חזק ויציב 4 חלבונים בטמפרטורת החדר
                                                                   1/2 כפית מיץ לימון
                                                                   קורט מלח
                                                                   3/4 1 כוס סוכר  שלב זה לוקח מספר דקות..
3. בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מזליפים בעזרת שק זילוף עם צנתר את המרנג.
4. לאפות את הנשיקות במשך כשעתיים עד שהן נפרדות מהתבנית.

הארות וטיפים
  • יש להקפיד על חלבונים בטמפרטורת החדר וללא שומן בפנים, קרי ללא טיפת חלמון אחת.
  • קערת המערבל צריכה להיות יבשה ונקייה על מנת שהקצף יעלה יפה.
  • למרנג צבעוני יש להוסיף צבע מאכל איכותי בשלב ההקצפה. ניתן גם להוסיף תמצית וניל לטעם משודרג.
  • מייד בתום ההקצפה יש להזליף את המרנג לתבנית ללא שהיות על מנת להימנע ממרנג נוזלי ושקוע.
  • זמן האפייה הוא אכן קצת ארוך ויכול להימשך  יותר משעתיים. זמן האפייה נחוץ על מנת שגם מבפנים המרנג ייאפה. לכן יש לבדוק האם המרנג נפרד בקלות מן התבנית.
  • לשמור בקופסה אטומה או להקפיא.

                    למרות כל המלל הארוך, הן באמת די פשוטות להכנה. בהצלחה :)



2 comments:

  1. הכנתי אותן!
    יצאנו אמנם קצת מאוחר (כי לא היה לי מזלף...) אבל טובות מאד. תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. כל הכבוד על התעוזה. המון אנשים נרתעים מהכנתן והן בעצם דיי פשוטות. שמחה שיצא לך טוב. תודה רבה נטע ולילה טוב :)

      מחק

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...