יום שני, 7 במאי 2012

מאפינס שמנת ושוקולד לבן

הנסיכה הקטנה שלי מבקשת כל יום שנעשה ביחד עוגות ועוגיות. מה לעשות, נדבקה בחיידק של אמא שלה :)
היום היא הגדילה לומר שבא לה (!) עוגה עם שוקולד לבן. בדקתי אילו חומרים יש בבית ונעניתי לרצונה.
הכנו ביחד מאפינס טעימים מאוד עם נגיעות שוקולד לבן נמסות בתוכן ומעליהן. אמממ, יותר נכון שאני הכנתי והיא, המתוקונת, התענגה על השוקולד הלבן :) פשוט לאכול אותה!!




 כמות ל-12 מאפינס. במנג'ט סופלה כמו בתמונה הכמות הספיקה ל-9 מאפינס שמנמנים..
חומרים מודגשים, כרגיל, בגוף המתכון.

1. בקערה יש לערבב לפי הסדר: 2 ביצים
                                              1 גביע שמנת חמוצה
                                              125 גר' חמאה מומסת
                                              1 כפית תמצית וניל
                                              1/2 כפית תמצית רום
2. בקערה נוספת יש לערבב:   2 כוסות קמח תופח ( או קמח רגיל + 2 כפות א. אפייה)
                                           3/4 כוס סוכר
3. לאחד את שתי הקערות ולערבב עד לאיחוד החומרים.
4. להוסיף 100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס ולערבב.
5. בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לאפות 20-25 דקות עד להזהבה ועד שקיסם יוצא נקי.


    הארות וטיפים
  • ניתן להעשיר את המאפינס על ידי הוספת חמוציות, צימוקים, אגוזים, שוקולד מריר בנוסף לשוקולד שבמתכון.
  • להימנע מאפיית יתר שתייבש את המאפינס.
  • לקשט באבקת סוכר, קרם, קצפת או כמוני, במטבע שוקולד לבן.(קישוט לעצלנים :)
             
                                                 וזה טעים! כמה שזה טעים!


תגובה 1:

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...