יום שישי, 4 במאי 2012

עוגת מילפיי/ קרם שניט, בקלי קלות

אתמול אישי היקר נזכר בעוגת מילפיי שהוא מאוד אוהב. ידעתי שיש לי בצק עלים במקפיא שחיכה כבר דיי הרבה זמן שאעשה בו שימוש. והנה,היום הגיע זמנו.
גם הפתעתי את האיש שלי בעוגה וגם נהניתי להכינה ולקשטה ויותר מכל לראות את הבעת פניו השמחה.
כמה מילים על העוגה: בבצק עלים כדאי ורצוי להשתמש בבצק בטעם חמאה ולא הפרווה. ההבדל בטעם מורגש. זו עוגה מאוד קלה להכנה וכל "עמלה" הוא בקישוט והדקורציה.


מילפיי באפייה חופשית ללא משקולת

החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. מפשירים חבילת בצק עלים במקרר מינימום 6 שעות. הבצק יהיה קל לעבודה ולא יקרע.
2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומחממים תנור ל-170 מעלות.
3. בצק העלים מגיע כיריעה מגולגלת. פותחים את היריעה ופורסים אותה על משטח עבודה.
בעזרת גלגלת פיצה חורצים לאורך הבצק , מלמטה ללמעלה, מלבנים ברוחב 13-15 ס"מ.
כל מלבן חורצים לחצי. כעת נוצרו לנו ריבועים סימטריים ואף אותם נחצה בתום האפייה ל-3  ונמלא בקרם ביניהם.
3. מניחים את ריבועי הבצק על נייר האפייה בצפיפות ומפזרים עליהם בנדיבות אבקת סוכר.
מכסים בנייר אפייה נוסף ומעליו מניחים, כמשקולת, תבנית תנור נוספת. כך אנו מבטיחים שהבצק לא יתפח אלא יאפה בצורה אסתטית ויפה.
4. אופים  כ-20 דקות עד לקבלת גוון מוזהב. מצננים מעט וחותכים כל ריבוע בעזרת סכין חדה ל-3 מלבנים קטנים.
5. בקערת המיקסר מקציפים עם וו ההקצפה:
 1 שמנת מתוקה
 1 גבינה לבנה 250 גרם ( ניתן לוותר עליה ולהכין רק כקרם וניל, אני אוהבת את המוצקות שהיא מוסיפה)
 1 כוס סוכר
 1/2 שקית אינסטנט וניל ( שקית שלמה למוותרים על הגבינה)
6. הרכבת העוגה: מכל ריבוע יוצאת לנו עוגה אישית אחת. לפיכך, לוקחים מלבן אחד ומזליפים עליו בעזרת שק זילוף שני פסים שמנמנים של קרם לאורכו. מניחים על הקרם מלבן נוסף ובאותו אופן מזליפים עליו קרם.
נותר לנו מלבן אחד, מניחים אותו על הקרם ומזליפים גם עליו מהקרם .מקשטים בפירות העונה.
7. מרכיבים כך את כל העוגות. מי שאין ברשותו שק זילוף יכול למלא את הקרם עם כף.

   הארות וטיפים
  • ניתן לוותר על הקרם מעל המלבן העליון של העוגה ולפדר באבקת סוכר. מרשים לא פחות.
  • ניתן להכין כעוגה אחת ארוכה, אינגליק קייק. במצב כזה יש חותכים את הבצק לפי אורך ורוחב התבנית ואופים את שלושת המלבנים הגדולים באותו האופן המתואר לעיל. (עם משקולת התבנית.) לאחר מכן מרכיבים את העוגה כמתואר.
  • אפשר להוסיף לקרם גרידת לימון , כך מתקבל טעם המזכיר עוגת גבינה קלאסית.


מילפיי באפייה עם משקולת לצורך שכבות מרובות וקישוטי פירות



                                                    עוגה מרשימה ומפנקת!



2 comments:

  1. הכנתי את העוגה. העבודה הייתה קלה בזכות ההוראות שליוו אותי צעד צעד. והכי טוב, השארתי את מלאכת הקישוט לבנותיי אחרי שחתכתי להן כמה פירות. הן מאוד נהנו, ויצא נהדר!
    העוגה הבאה שאכין מהבלוג תהיה עוגת השמנת והקינמון :)

    השבמחק
    תשובות
    1. ממש משמח אותי לקרוא. הכי כיף לבלות זמן איכות עם הנסיכות הקטנות ולהנות יחדיו. תודה רבה על העדכון המתוק, אשמח לקרוא מה עלה בגורלה של עוגת השמנת וקינמון ;) יום נפלא!

      מחק

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...