יום שישי, 20 באפריל 2012

עוגת שכבות בטעם שוקולד עם קרם קפה עדין

הכל התחיל מטעות. בכוונתי היה להכין מאפה אחר לגמרי,- עוגות אישיות עגולות, קטנות ואלגנטיות.
ממש ברגע האחרון שיניתי את דעתי. גם כשהכנתי את הקרם קצפת בתור מילוי הוספתי לו ברגע האחרון טעם קפה עדין שאני מאוד אוהבת ושכמובן ניתן לוותר עליו. הכי חשוב שהתוצאה היתה גם יפה וגם טעימה. מאוד!



תבנית מרובעת בגודל  20*24  או עגולה בקוטר 24
החומרים מודגשים בגוף המתכון

1. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותה. מכוונים את חום התנור ל-180 מעלות.
2. בקערת המיקסר מקציפים היטב במשך 5 דקות : 
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 כף שמן
3. לבלילה האוורירית שנוצרה מוסיפים:
30 גרם חמאה מומסת

1 כפית תמצית וניל  ממשיכים להקציף דקה נוספת.
4. לקערה נפרדת מנפים:
3/4 כוס קמח
1/4 כוס קקאו
1 כפית א. אפייה
1/2 כפית מלח
5. מוסיפים את קערת היבשים בהדרגה, תוך כדי ערבול במהירות נמוכה, לבלילת הביצים.
6. יוצקים מחצית מן הבלילה לתבנית (אני השתמשתי ברינג מרובע) ואופים במשך 12-14 דקות.
בתום האפייה מחלצים את העוגה בעדינות מהרינג ומצננים. את המחצית שנותרה מהבלילה אופים באותו אופן. (כשהמחצית הראשונה בתנור שומרים את יתר הבלילה במקרר) ניתן כמובן לאפות בתבנית אחת את כל הכמות ולאחר מכן לחצות את העוגה לרוחב ל-2.
7. כעת יש לנו שתי עוגות בסיסיות, צוננות ובאותו גודל וצורה. מרטיבים את שתיהן במעט משקה נס קפה פושר
(כמו שאוהבים, רק ללא החלב) 
8. מכינים את המילוי. בקערת המיקסר מקציפים:
2 שמנת מתוקה
2/3 כוס סוכר
1 כף נס קפה (אופציונלי) אם לא רוצים טעם של קפה, אפשר ורצוי להוסיף לשמנת המתוקה: 
1 חבילה אינסטנט וניל. אני כאמור הלכתי על טעם הקפה.
הרכבת העוגה: על עוגה אחת משטחים יפה מחצית מהקרם בעזרת פלטה או מרית.  מעל הקרם מניחים את העוגה השנייה ולוחצים אותה קלות אל הקרם. מורחים את מחצית הקרם שנותרה על פני העוגה ומצפים יפה.
 אפשר להזליף בעזרת שק זילוף עם צנתר משונן גבעות קרם יפות על העוגה כמו בתמונה.



הארות וטיפים
  • העוגה טעימה מאוד יום לאחר אפייתה וטעמה משתבח.
  • כדאי לאפותה ברינג, מרובע או עגול, כך גובה העוגה יוצא זהה והמראה אסתטי ויפה.




פשוטה, קלה להכנה וטעימה!

                                                    

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...