יום שני, 2 באפריל 2012

מרתון מתכונים מוצלחים מאוד לחג פסח

עוגת שוקולד טעימה מאוד ונהדרת לצד הקפה.

                             

תבנית קוטר 24 או 2 אינגליש קייק
1. מערבבים בקערה לפי הסדר:
4 ביצים
כוס שמן
1/2 כוס קקאו
1/2 כוס אגוזים/שקדים טחונים
1/2 1 כוסות סוכר
קורט מלח
2. מערבבים בנפרד 1/2 כוס קמח תפוח אדמה + שקית אבקת אפייה וסוכר וניל. מוסיפים לתערובת לערבול קצרצר עד לאיחוד החומרים.
3. מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-30 דקות. להשגיח ולהיזהר לא לשרוף את הקצוות. 
4. לעיטור, אבקת סוכר או גנאש שוקולד:
בקערה המתאימה למיקרו ממיסים יחדיו 1/2 מיכל שמנת מתוקה חלבית או צימחית ו-120 גרם שוקולד מריר. מערבבים היטב ויוצקים על העוגה. 


  • עוגת קינמון ואגוזים



המצרכים מודגשים בגוף המתכון.

1. בקערת המערבל עם וו הבלון מקציפים: 
6 חלבונים
קורט מלח
2. בקערה נוספת מערבבים: 
6 חלמונים
1 כוס סוכר
2 כפות שמן
3 כפות יין אדום מתוק
1 כפית קינמון
3/4 כוס קמח מצה                                  
3. מערבבים היטב ומוסיפים:  100 גרם אגוזים טחונים
4. את התערובת מקפלים בעדינות עם קציפת החלבונים ויוצקים לתבנית אפייה.
5. בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, אופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.


  • עוגת גזר נהדרת
   

         



המצרכים מודגשים בגוף המתכון.

1. בקערת המערבל מקציפים:
7 חלבונים
1/2 כוס סוכר
2. בקערה נוספת מערבבים: 
7 חלמונים
3/4 כוס סוכר
1 כוס גזר מגורר
1 כוס אגוזים קצוצים
1 כפית קינמון
3. מקפלים בזהירות את התערובת עם קציפת החלבונים ומוסיפים בתנועות קיפול:
 1 כוס קמח תפו"א
 1/2 שקית א. אפייה
4. יוצקים לתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ- 30-35 דקות.

  • עוגיות סנדוויץ' שוקולד
1. מחממים תנור ל- 160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. מקציפים במערבל:
2 חלבונים לקצף יציב.
מוסיפים באיטיות:
1 כוס סוכר 
ממשיכים להקציף לקצף יציב מאוד 2-3 דקות.
3. מקפלים לקציפה:
 6 כפות קקאו
 1/2 1 כוסות שקדים טחונים.
 העיסה אמורה להיות דביקה וזה בסדר.
4. לוקחים מהבצק כמות של כפית גדושה ויוצרים בידיים לחות כדור. מניחים בתבנית במרווח אחד מהשני.
5. אופים 15-17 דקות עד שלעוגיות יש מראה שבור. מצננים היטב.
6. למילוי ממסים: 100 גרם שוקולד מריר.
 מורחים שוקולד על העוגייה וסוגרים  כסנדוויץ' עם עוגייה אחרת.


  • עוגה עשירה מאוד וחגיגית לפסח. למשקיענים!
1. בקערת המערבל מקציפים::
8 חלבונים
 1/2 כוס סוכר
2. בקערה נוספת מערבבים:
 8 חלמונים
 1/2 כוס סוכר
 1 כוס קמח מצה
 2 כפיות קינמון
 1/2 כפית מלח
  1/4 כוס דבש
  1/2 כוס מיץ תפוזים
  1/2 כוס יין אדום מתוק
  גרידת לימון מחצי לימון
3. מקפלים בזהירות את התערובת עם קציפת החלבונים.
 מוסיפים לתערובת בתנועות קיפול: 1/2 כוס אגוזים טחונים
4. יוצקים את ההתערובת לתבנית אפייה (קוטר 26) ואופים  בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות.
5.  מצננים  את העוגה ומכינים את הציפוי.
מקציפים  לקצפת יציבה :  
   1  שמנת מתוקה (ריצ' לפרווה)
   1/4 כוס דבש
    1 כפית גרידת לימון

     1/4 כפית מלח 
6. מצפים את העוגה בקצפת ומעטרים עם אגוזים טחונים את שולי קוטר העוגה .

  • פאי קוקוס לפסח
להכנת הפאי מכינים  "בצק פריך" לפסח.
1. בקערת מעבד מזון או בכף מערבבים היטב: 
200 גרם חמאה רכה
 2/3 כוס סוכר
  3 ביצים
2. מוסיפים :  
גרידת לימון ומיץ לימון מלימון אחד
  2 כוסות קמח מצה
 1 כפית אבקת אפייה   
1 כפית תמצית וניל
 קורט מלח
3. משטחים  את הבצק שנוצר בתחתית תבנית אפייה ומורחים  מעט ריבה.
4. מקציפים: 
4 חלבונים
1 כוס סוכר
מקפלים  לחלבונים: 100 גרם קוקוס ויוצקים על בסיס הבצק.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 35 דקות.

טיפ: בסיס הבצק הנ"ל משמש גם לעוגיות. אפשר להוסיף קינמון או כל תבלין שרוצים להעשרת טעם העוגיות.

  •   לחמניות לפסח



1. בקערה לערבב: 2 כוס קמח מצה
                            1 כפית מלח
                            1 כף סוכר
                            1 כפית א. אפייה
2. בסיר קטן להרתיח: 1 כוס מים
                               1/2 כוס שמן
3. להוסיף לסיר את היבשים ולערבב בכף עץ.
4. להסיר מין האש ולהוסיף: 4 ביצים אחת אחרי השניה, בהדרגה. לערבב היטב אחרי הוספה של כל ביצה.
5. לתת "לבצק" לנוח כ- 15 דקות. בידיים משומנות ליצור לחמניות עגולות ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-50 דקות.

מתכונים נוספים לפסח:



                                       


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...