יום שני, 5 במרץ 2012

עוגיות מקרון שקדים

אני כל כך אוהבת את העוגיות האלה. מעט עבודה והתוצאה טעימה מאוד!  זו גם הזדמנות להכין אותם, אוטוטו פורים. הכנתי אותם למשלוחי המנות, שגם אחרים יהינו. הן יפהפיות ומגרות והנה הן לפניכם.
תתרשמו לבד :)


חומרים לכ- 25-28 עוגיות.
המצרכים מודגשים בגוף המתכון.

1. במעבד מזון טוחנים היטב:
3 כוסות שקדים מולבנים פרוסים
2/3 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
2. מוסיפים לתערובת הפירורים:
2 חלבוני ביצים
1/2 כפית תמצית וניל. מעבדים היטב לכדי בצק.
3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומחממים תנור ל- 180 מעלות.
4. מבצק השקדים יוצרים, בידיים לחות, כדורים קטנים בגודל כדורי פינג פונג ומניחים בתבנית.
5. עם כרית כף היד, לחה, משטחים את הכדורים וחופרים גומה במרכז העוגייה בעזרת האצבע או בעזרת גב כפית מדידה קטנה. (להכנסת הריבה)
6. אופים 15-20 דקות. אני אוהבת לסובב את התבנית באמצע האפייה להשחמה טובה.
7. בתום האפייה, מרככים 4-5 כפות ריבה במיקרוגל וממלאים את העוגיות.

   הארות וטיפים

  • ניתן לקשט באבקת סוכר. יש לבזוק אותה לפני מילוי הריבה.
  • להיזהר לא לאפות יתר על המידה. אם העוגייה נראית בהירה ולא בטוחים אם להוציאה יש להרימה מעט ולבדוק את התחתית. אם התחתית שחומה, להוציא מהתנור.
           
            בתאבון, ותשאירו קצת למשלוחי מנות, כן?

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...