יום שני, 26 במרץ 2012

עוגת יום הולדת מושקעת ועשירה

לקח לי forever לחשוב על עוגת יום ההולדת של הנסיכה. מצד אחד רציתי עוגה פשוטה, כזו שילדים יזללו ומצד שני רציתי שיהיה לה "שואו"  ושיאכלו אותה עם העיניים. 
הכיוון נפל, איך לא, על עוגת שוקולד טעימה ובסיסית שהקישוט והדקורציה יעשו את ההבדל מסתם עוגת שוקולד בסיסית לעוגת יומולדת מפוארת. 
ואם הגעתם למתכון הזה, מאחלת לכם מכל הלב מזל טוב, אושר ובריאות.



תבנית בקוטר 24-26 ס"מ
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

 בעוגה זו מתחילים דווקא בהכנת הציפוי:
הציפוי שבחרתי לעוגה זו הוא מוס שוקולד אותו מכינים מראש ומקררים 4 שעות לפחות.
מביאים לרתיחה 1 מיכל שמנת מתוקה ויוצקים על 200 גר' שוקולד מריר. מערבבים עד להמסת השוקולד, מכסים ומעבירים לקירור של 4 שעות.

 עוגת השוקולד:
1. מחממים תנור לחום של 140 מעלות.
2. מערבבים בקערה בזה הסדר:
5 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר
1/2 כוס קקאו  
1/2 כוס שמן     
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
3. לאחר ערבוב של כמה דקות מוסיפים:
1 כוס קמח תופח (או קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה) מערבבים קצרות רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור. מעלים את חום התנור ל-170 מעלות ואופים במשך 30-35 דקות. מצננים היטב לפני הציפוי.
(העלייה ההדרגתית במעלות החום של התנור מבטיחה לנו עוגה שטוחה ולא כזו עם ״בטן״ שתקשה עלינו לצפות את העוגה יפה.)
4. כשהעוגה צוננת היטב ממשיכים בהכנת המוס. את גנאש השוקולד שבמקרר מקציפים במיקסר עם וו ההקצפה עד לקבלת מוס אוורירי ומצפים איתו את כל העוגה, כולל דפנות.
 לא חובה שהציפוי יהיה יפה במיוחד היות והעוגה תכוסה בהמון סוכריות והמוס, מעבר לטעמו המשגע, משמש לנו  "דבק" להדבקת הסוכריות וגדר השוקולד שמסביב.
5. הרכבת העוגה:
העוגה כבר מצופה ויפה ומה שנותר לנו הוא לקשטה בהמון המון "גודיס".
אני בחרתי להשתמש בסוכריות m&m צבעוניות ללא בוטנים ועבור "הגדר" השתמשתי בשוקולד "מרסי". אפשר כמובן לבחור באופציות אחרות, טעימות לא פחות, כמו עדשים וכיף כף. 
מתחילים עם הגדר ומדביקים את המרסי או הכיף כף מסביב לעוגה. במרסי משתמשים בקופסא גדולה שלמה ובכיף כף בשקית אחת של מיני כיף כף. 
מפזרים למעלה 3 חבילות של m&m באופן שיכסה את העוגה. לי היו רק 2 חבילות m&m לכן ערבבתי עם קצת שבבי שוקולד צ'יפס. מנסיון, עדיף להשקיע ולקנות 3 חבילות m&m,  יותר טעים ופחות כבד.
לשמור בקירור, מכוסה, עד להגשה.


                            

מבט מלמעלה 


                           תסמכו עלי, העוגה באמת פשוטה להכנה. ונראית? מליון דולר!




                                                              
__________________________________________

15 תגובות:

  1. העוגה מושלמת!!!! אחת המרשימות שאפיתי. היילדים בכיתה של הילד נדהמו!

    השבמחק
    תשובות
    1. כמה שימחת אותי. זו המחמאה הכי הכי שיש. תודה רבה וערב נפלא. וכמובן מזל טוב לילדון המתוק ;)

      מחק
  2. אני בדיוק מחפשת מתכונים לעוגות יום הולדת ונתקלתי במתכון שלך, הדבר היחיד שאני לא מבינה הוא איך מצליחים לחתוך את העוגה ולהגיש אותה. השוקולד בצדדים לא מתפרק?

    השבמחק
    תשובות
    1. חלק מהשוקולד בהחלט נופל לצדדים וחלקו נשאר על פרוסת העוגה. הילדים אוהבים את זה שבנוסף לעוגה הם מקבלים סוכריות ושוקולד. זה כל הכיף ;)

      מחק
  3. אז לא הבנתי כמה קאקאו

    השבמחק
  4. תשובות
    1. חצי כוס, כמו שכתוב במתכון ;) שבת שלום

      מחק
  5. היי אפשר לעשות את המוס עם שמנת צמחית?

    השבמחק
  6. שלום,
    כן, ניתן להכין את המוס עם שמנת צמחית.
    בתיאבון :)

    השבמחק
  7. האם העוגה צריכה להיות בקרור והאם אפשר להכין יום לפני ולשמור בקרור??

    השבמחק
  8. העוגה עם מוס שוקולד לכן היא חייבת מקרר. ניתן להכינה יום לפני. שבת שלום ומבורך :)

    השבמחק
  9. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  10. העוגה נראית מאוד נמוכה בתמונה, אם ברצוני שהיא תהיה גבוהה יותר עלי להוסיף גם זמן לאפיה בנוסף להכפלת הכמויות?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא הייתי ממליצה להכפיל כמויות בעוגה הזו. היא גם לא כל כך נמוכה אלא רגילה. מה שכן, את יכולה להוסיף 20% יותר מהמוצרים לעוגה גבוהה יותר. אם כבר אני ממליצה להכין במקום זו את עוגת הבוץ- מיסיסיפי שנמצאת תחת קטגוריית עוגות שוקולד.

      מחק
    2. תודה רבה! זה נראה נהדר! :-)

      מחק