יום שני, 5 במרץ 2012

אוזני המן פריכים ומשגעים!

עוד כמה ימים פורים וההתרגשות גדולה. ולא רק בגלל החג אלא שביום פורים נולדה הנסיכה והיא תחגוג את יום הולדתה השלישי. היא כבר לא תינוקת אלא ילדה גדולה ומתוקה!  
טוב, נעבור לדבר לשמו התכנסנו והוא המתכון לאוזני המן המאוד טעימים, פריכים ונימוחים! 
הבצק נוח מאוד לעבודה, גמיש ואינו מתפרק. והמליות? יש אינספור מהן. אפרט לכם כמה בהמשך.
את אוזני המן האלה אני אוהבת לשלוח במשלוח מנות מרשרש ויפה, לצד בקבוק יין טוב ומרקחת עסיסית. זו גם ההזדמנות לאחל לכולם חג פורים שמח! 


חומרים ל- 30-33 אוזני המן בגודל בינוני.
המצרכים מודגשים בגוף המתכון.

1. למעבד מזון מכניסים:
370 גרם קמח (3/4 2 כוסות קמח פחות 1 כף)

1/2 שקית אבקת אפיה
גרידה מחצי לימון
200 גרם חמאה קרה
1/2 כוס סוכר  ולעבד 2-3 דקות.
2. לתערובת הפירורים מוסיפים:
1 ביצה

כפית תמצית וניל
קורט מלח  ומעבדים לכדי בצק.
3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים מעט. עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
4. לאחר שהבצק נח חצי שעה מוציאים למשטח עבודה מקומח ומקמחים קלות גם את הבצק. מועכים אותו מעט עם הידיים ומרדדים לעלה בגובה 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים.
5. מניחים את המלית ( מתכון בהמשך) במרכז העיגול ולקפל לצורת משולש.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ-15-18 דקות.
7. מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

מליות 
ניתן כמובן למלא בממרח שוקולד (אני השתמשתי בנוטלה) ובממרח תמרים בתוספת מעט קינמון.
אפשר לקנות מלית חלבה מוכנה ולמלא. יש אינספור גיוונים. בהמשך פירטתי כמה מילויים שמצריכים הכנה מראש.


מלית פרג: 1. מרתיחים בסיר:
125 מ"ל חלב (1/2 כוס ועוד כפית)
 

1/4 2 כפות סוכר
25 גר' חמאה 
2. כשרתח מוסיפים:
125 גר' פרג טחון טרי
1 כפית ריבה (אני משתמשת במשמש אבל כל ריבה בסדר גמור)
גרידה מ-1/4 לימון לבחוש היטב 
3. מוסיפים:
50 גרם פירורי ביסקוויט. את הביסקוויט מוסיפים לפי הצורך, עד שהתערובת מתגבשת מעט. מעבירים לכלי סגור ומקררים 4-5 שעות עד להתייצבות.

מלית אגוזים: מערבבים בקערה: 
200 גרם אגוזי מלך טחונים
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
3 כפות חלב לאחר שהמלית התגבשה מעבירים למקרר ל-4 שעות.

מלית שזיפים: מבשלים בסיר:
1 כוס שזיפים מיובשים קצוצים גס
 1/2 כוס יין אדום
1/3 כוס סוכר
1 כפית קינמון  ומבשלים כ-10 דקות עד שכל הנוזלים נעלמים והתערובת הופכת לסמיכה כמו ריבה. מקררים את המלית לפני המילוי.


                                             
                                         חג פורים שמח ומבדח לכל עם ישראל :)
                                                                                    



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...