יום ראשון, 18 במרץ 2012

עוגיות מרוקאיות לטבילה בתה

כן,העוגיות האלו במיטבן כשטובלים אותן במשקה חם ומהביל. הן מקבלות רכות וטעם אחר לגמרי.
הכל התחיל בצהרי יום שישי שבו תפס אותי השעמום וכרגיל, דגדג לי בידיים להכין משהו. אני יודעת שאישי היקר אוהב לטבול את עוגיותיו בתה או בקפה (מי אמר זקן?!) לכן החלטתי להפתיעו.
אממה, מתוודה, מעולם לא הכנתי עוגיות מרוקאיות למרות ואולי מחמת שיש לי חמות מרוקאית שתהיה בריאה :)
טלפון קצר אליה והמתכון היה בידי. מסתבר שהמתכון הזה רץ במשפחה דורי דורות...
אז,מה כבר יכול להיות רע?
ניסיתי והרי הן לפניכם...


חומרים ל- 30-35 עוגיות.
המצרכים מודגשים בגוף המתכון.

1. בקערה מערבבים ידנית:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
2. לאחר שערבבנו, מוסיפים: 
1/2 3 כוסות קמח
3 שקיות סוכר וניל
2 שקיות אבקת אפייה
3. לשים ביד את כל החומרים לבצק גמיש. אם יש צורך והבצק מרגיש לכם דביק, מוסיפים מעט קמח.
4. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
5. צובטים מהבצק חתיכה קטנה ומגלגלים בין הידיים ליצירת נקניק קטן אותו סוגרים לצורת עיגול.
6. מסדרים את העוגיות על גבי נייר האפייה תוך שמירת מרווח של כ-ס"מ אחת מהשניה. הן מתפשטות וגדלות באפייה. אופים במשך 15-17 דקות עד להזהבה יפה. 

הארות וטיפים

  • לטריות יש לשמור בקופסה אטומה.
  • יש המון סוגים וצורות לעוגיות המרוקאיות. הנפוצות שבהן אלו הארוכות שהכנתן נעשית ע"י מכונה. מתכון זה הוא שונה וספציפי לצורה זו. 


                                            בתאבון, ותיהנו.






2 comments:

  1. זה משש ממש שמנוני

    השבמחק
  2. הכנת?
    לכמות של חצי קילו קמח מדובר בכמות סבירה של שמן. בתוצאה הסופית הן לא שמנוניות ולא מרגישות כך. תודה על המשוב, שנה טובה :-)

    השבמחק

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...