יום ראשון, 25 במרץ 2012

עוגת פקאן בניחוח קפה

היו לי כל כך הרבה תוכניות מה להכין ואיך להכין לכבוד יום ההולדת של הנסיכה.
מעבר לעוגת היומולדת (שגם עליה יעלה פוסט) רציתי להכין גם עוגה "למבוגרים" מבנינו. ומה יותר מבוגר מעוגת קפה מהממת עם אגוזי פקאן מתפצחים? 
הכנתה מתבצעת בשלבים אך לא לדאוג, אם תקפידו אחר ההוראות תראו כמה קל להכין אותה. בכלל, אני תמיד אומרת שמי שיודע לקרוא יודע לאפות/לבשל. פשוט ללכת דוך עם ההוראות!

             

תבנית בקוטר 26 ס"מ.
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. בקערת המיקסר מקרימים עם וו גיטרה: 
100 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל. מקרימים כ- 5 דקות לתערובת אוורירית.
2. מוסיפים בהדרגה:
2 ביצים
2 כוס קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס חלב
100 גר' אגוזי פקאן טחונים. מערבבים קצרות עד לאיחוד החומרים.
3. לוקחים מהתערובת קצת פחות מרבע ומשטחים בתבנית קטנה מרובעת. (אני השתמשתי באלומיניום החד"פ). את יתרת התערובת יוצקים לתבנית עוגה עגולה ומשומנת ומשטחים יפה.
4. מניחים את התבנית העוגה במדף התחתון של התנור ואת התבנית המרובעת מאלומיניום במדף האמצעי.
אופים  את שתי התבניות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות. לאחר 15 דקות של אפייה מוציאים את התבנית הקטנה ומפוררים את תוכנה בעזרת מזלג לפירורים. מחזירים את תבנית הפירורים לתנור לייבוש עד תום האפייה.
כשהעוגה הגדולה חומה ויציבה מוציאים אותה מהתנור ומכבים את התנור.
בעזרת מזלג מחוררים את פני העוגה. את הפרורים משאירים עדיין בתור התנור כשהדלת פתוחה קמעה.
5. מכינים סירופ אותו יוצקים על העוגה החמה. בקלחת קטנה מערבבים:
3/4 כוס מים רותחים
1 כפית נס קפה
3 כפות סוכר.
 יוצקים את הסירופ על העוגה ומצננים היטב.
6. מכינים את הציפוי. בקערת המיקסר מקציפים לקצפת יציבה: 
250 מיל' שמנת מתוקה (1 מיכל)
2 כפות סוכר
1 כפית נס קפה
יוצקים את הקצפת על העוגה ומפזרים למעלה את הפירורים. מקררים במשך לילה לפחות.

מבט מלמעלה :)

הארות וטיפים

  • העוגה נהדרת וטעמה משתבח אחרי יום יומיים במקרר. מכסים אותה היטב במקרר כדי שלא תספוג ריחות.
  • אפשר להמיר את הפקאן בכל סוג של אגוזים שיש לכם.


                                      לא מסובך כלל וטעים מאוד מאוד!

מקור: דנית סלומון




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...