יום שישי, 16 במרץ 2012

עוגת בננות וקרמל

מטעמי השבת מוכנים בחלקם והגיע הזמן לאפות עוגה לכבוד שבת. רציתי להכין עוגה פשוטה, טעימה וקלת הכנה. כזו שמכניסים בה את כל המרכיבים למיקסר, מערבלים ואופים. סוקרת את המזווה, מביטה בפירות והבננות הבשלות הפילו את הפור.
עוגת בננות מענגת עם ציפוי של קרם קרמל מתוק וחם.



חומרים לתבנית אינגליש קייק גדולה 30*10
המצרכים מודגשים בגוף המתכון.

1. מועכים היטב 3 בננות בשלות.
2. בקערת המיקסר מערבבים:
175 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
2 כוסות קמח תופח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון
3 ביצים
מחית הבננות
2. מערבלים בוו הגיטרה 2-3 דקות רק עד שהחומרים מתאחדים.
3. מברישים קלות תבנית בשמן ומניחים למעלה נייר אפיה. (השמן "מדביק" את נייר האפייה לתבנית)
4. יוצקים לתבנית את התערובת ומיישרים עם מרית.
5. בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות אופים כשעה עד שקיסם הננעץ באמצע העוגה יוצא נקי.

ציפוי קרמל: בסיר קטן מרתיחים:
1 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר חום. מבשלים עד שמסמיך וקרמלי ויוצקים על העוגה.


סדר הפעולות משמאל לימין.


הארות וטיפים
  • ניתן לוותר על רוטב הקרמל ולבזוק על העוגה אבקת סוכר. אפשר כמובן גם להשאירה במערומיה. היא טעימה בכל מצב.

                 אז, אם עדיין אין לכם עוגה לכבוד שבת, תחשבו על זו...














אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...