יום שני, 12 במרץ 2012

מאפינס קינמון

שיגעון הקאפקייקס שוטף את כל העולם ובמיוחד את ארה"ב. גם אני נשטפתי כהוגן.
העיצובים מרהיבים ביופיים. אינספור ציפויים, קרמים וטעמים. כאן, בתור התחלה אביא מתכון לקאפקייקס קל הכנה שאינו מצריך ציפוי קרמי אלא כיסוי קראנ'צי ומתקתק. בהמשך אביא מתכונים לקאפקייקס קצת יותר משודרגים.
מה ההבדל בכלל בין קאפקייקס למאפינס?  הראשון ילבש לרוב כתר מפואר על הראש המכיל ציפוי עשיר וחמאתי. הוא נחשב למעשה למיני עוגה אישית. המאפינס יבואו לרוב גלויות ראש מקסימום יובזקו באבקת סוכר. הן לא חייבות להיות מתוקות אלא להיות פשוט מאפין- לחמניה קטנה וטרייה. גם הרכב הבלילה שונה. אם תשאלו אותי, הכל נראה אותו דבר ובשבילי הכל פשוט מאפינס :)



כמות ל-8 מאפינס גדולים. 
המצרכים מודגשים בגוף המתכון.

1.מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2.בקערה מערבבים:
1/2 1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט



2. בקערת המיקסר מקרימים בוו הגיטרה:
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר  ומערבבים כדקה.
3. מוסיפים לקרם החמאה:
1 ביצה
1/2 כפית תמצית וניל. מערבבים מעט.
4. מנמיכים מהירות ומוסיפים 1/2 כוס חלב אך לא בבת אחת. ראשית מתחילים בהוספת מעט מהקמח, לאחר מכן מוסיפים 1/4 כוס חלב. ממשיכים להוסיף עוד מקערת הקמח ולאחריה את יתרת החלב. מסיימים עם הוספת יתרת הקמח. מערבבים רק עד הטמעת הקמח. ערבוב יתר יגרום למרקם הקאפייקייס להיות קשה.
5. יוצקים את התערובת לעטרות נייר ואופים עד השחמה כ-20 דקות.


6. לציפוי: ממסים במיקרוגל בקערית קטנה  80 גרם חמאה
7. בקערית נפרדת מערבבים  1/2 כוס סוכר + 2 כפות קינמון 
                             

8. טובלים כל קאפקייק בחמאה המומסת ולאחר מכן בתערובת הסוכר והקינמון.
9. להתאפק 20 דקות לפני האכילה על מנת שהציפוי ייספג ויתייצב.

הארות וטיפים

  • הקאפקייקס טעימים בעודם טריים ובני יומם. לאחר יום יומיים הם מאבדים מטריותם.



                                                    בתאבון ותיהנו :)

2 comments:

  1. יש לי שאלה אם אכין את הבלילה אוכל לאפות יום למחרת?

    השבמחק
  2. היי, פחות מומלץ. אבקת האפייה תאבד מאפקט ההתפחה.

    השבמחק

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...