יום רביעי, 7 במרץ 2012

ממתק שוקולד לבן

ממתק, כמו שממתק צריך להיות. מתוק, קריספי וקל מאוד מאוד להכנה. אמנם יש בו מעט חומרים אך הם לא תמיד בנמצא בבית. סורו לסופר הקרוב, הוא שווה את זה! 



המצרכים מודגשים בגוף המתכון.

1.בסיר קטן או כמו אצלי, קערת נירוסטה המונחת מעל סיר עם מים רותחים (באן מארי)
ממסים: 200 גרם שוקולד לבןלאחר שנמס מביאים את הקערה עם הסיר שמתחתיה לשיש ומוסיפים:
100 גרם ממרח נוגט לבן. מערבבים היטב.
2. לתערובת הקרמית מוסיפים:
150 גרם פצפוצי אורז
3-4 וופלים קצוצים
מערבבים היטב עד שכל פצפוצי האורז עטופים בשוקולד.
3. משטחים היטב ומהדקים, רצוי עם פלטה, את המסה בתוך תבנית רינג מרובעת מרופדת בנייר אפיה. 
4. מקפיאים במשך 60 דקות. לאחר כשעה, מחלצים את ממתק השוקולד מהתבנית (יוצא בקלות) חותכים עם סכין לחם למלבנים קטנים.

הארות וטיפים

  • אני משתמשת בוופלים של חברת "מן". זו שריטת ילדות שלי. אוהבת אותם מאז ומעולם!
  • ממרח נוגט לבן ניתן להשיג בכל סופר. אני משתמשת בממרח הפשוט של חברת "השחר".
  • אם אין לכם תבנית רינג בבית אתם יכולים להשתמש בתבנית אלומיניום מרופדת בנייר אפיה. לפני שאתם חותכים למלבנים יש לחלץ את הממתק הקפוא מהתבנית. 

         
                                         ממתק ששווה כל התעסקות. יאמי!

                  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...