יום ראשון, 4 במרץ 2012

עוגת ביסקוויטים

היו לי ביסקוויטים בבית וכמובן גם שוקולד ולא ממש התחשק לי להפעיל תנור. הפתרון הכי טוב הוא להכין עוגת ביסקוויטים. אין קלה יותר ממנה. יש קצת התעסקות עם המסת השוקולד וזו בערך הפעולה הכי "קשה"..
הטעם מזכיר במקצת כדורי שוקולד אך המרקם הרבה יותר נוקשה. עוגה טעימה ויפת מראה.



המצרכים מודגשים בגוף המתכון.

1. משמנים חמאה בתבנית קפיצית עגולה קוטר 18.
2. מקרימים בקערת המיקסר בעזרת וו הגיטרה:
60 גרם חמאה רכה

1/2 כוס סוכר  עד שהתערובת נעשית קרמית ורכה.
3. ממסים בסיר כפול (באן מארי) 120 גרם שוקולד מריר.
4. מוסיפים לשוקולד המומס את תערובת החמאה והסוכר ומתמידים בערבוב.
5.מוסיפים לתערובת השוקולד 1 ביצה טרופה  ובוחשים כל הזמן. (למי שחושש מביצה "חיה" בעוגה יסיר דאגה מלבו. הביצה מתבשלת בתערובת)
6. שוברים לחתיכות 240 גרם ביסקוויטים ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים בעדינות עד שכל הביסקוויטים מצופים בשוקולד.
7. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים בעזרת גב כף או פלטה עד שהתערובת דחוסה היטב לתבנית. מקררים במשך 2-3 שעות.
9. מחלצים את העוגה מהתבנית ומכינים את הציפוי: ממסים 200 גרם שוקולד בסיר כפול או במיקרוגל.
10.יוצקים את השוקולד על העוגה ונותנים לו להתייצב. 

הארות וטיפים

  • את סעיף 2, הקרמת החמאה, ניתן לעשות בעזרת כף עץ. לצורך כך יש לגייס המון המון כוח ולבחוש את החמאה הרכה עד שמרקמה הופך לקרם. רק אז להוסיף את הסוכר ולערבב היטב עד הטמעתו בתוך החמאה. 
  • לקישוט אלגנטי אפשר לפזר על העוגה מעט אבקת קינמון.
   
      

                                                           בתאבון ותיהנו :)                                                                
       



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...