יום חמישי, 1 במרץ 2012

בלינצ'ס במלית גבינה מתוקה

שעת ארוחת ערב מגיעה, מתחשק לי להכין משהו קליל. סורקת את המקרר, אחר כך את המקפיא ומשם מציצה אלי חבילת עלי בלינצ'ס קפואים ומוכנים למילוי. כמה דקות הפשרה לאחר מכן והם כבר במחבת, מטוגנים בחמאה כשבקרבם מלית גבינה מתוקה וטעימה. 
תותים וסירופ מייפל לצד הבלינצ'ס והמנה מושלמת. ככה זה, לפעמים גם לי בא להתפנק ולפנק.



חומרים ל-10 בלינצ'ס.
המצרכים מודגשים בגוף המתכון.

1. מוציאים מהאריזה 10 עלי בלינצ'ס ומפשירים. (למי שחפץ, מתכון לבצק בהמשך.)
2. מכינים את המילוי, מערבבים בקערה:
250 גר' גבינה לבנה
1 מיכל שמנת חמוצה
3 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
גרידת לימון מלימון שלם
3. מכינים משטח עבודה, במקרה שלי, צלחת פשוטה ומניחים עליה עלה אחד של בצק. ליצירת קיפול מעטפה מניחים כף וחצי מהמלית על החלק התחתון של עיגול הבצק. מקפלים קיפול אחד מלמטה כלפי מעלה רק עד להסתרת המלית. לאחר מכן מקפלים את הבצק מכל צד לכיוון מרכז העלה ומגלגלים עד למעלה. 
4. מטגנים את הבלינצ'ס במחבת עם חמאה, מכל צדדיו עד להזהבה יפה.

ולמי שחפץ להכין בצק ביתי:
1. מערבבים בקערה:
2 ביצים
1 כוס חלב
3/4 כוס קמח
1 כף שמן או 15 גרם חמאה מומסת
קורט מלח
2. מניחים בצד לרבע שעה מנוחה. מרססים במחבת טפלון מעט ספרי שמן או משמנים עם מעט חמאה ויוצקים 2 כפות מהתערובת למחבת. מנענעים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כולה ומטגנים עד שהחביתית יבשה וקצותיה מתרוממים מעט. לא הופכים אלא ישר מעבירים לצלחת. ממשיכים מסעיף 3 במתכון.


הארות וטיפים

  • מומלץ להגיש עם סירופ מייפל לצד פרות חתוכים.
  • רעיון נוסף למלית לא מתוקה: מטגנים בצל בחמאה. מוסיפים פטריות ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים עד לאידוי כל הנוזלים. ממלאים כל עלה כמצוין במתכון ומטגנים עם חמאה. מגישים עם רוטב פטריות או עם  ירקות טריים/ גבינות/שמנת..

החיים קלים כשיש פתרונות מוכנים במקפיא, אל תהססו. כמה דקות עבודה והמנה מוכנה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...