יום ראשון, 26 בפברואר 2012

פנקייק מעולה!


כשאני רוצה להכין ארוחת בוקר קלה וטעימה או ארוחת ערב מתוקה אני מכינה את הפנקייק'ס האלה. 
האמת, גם כשאני רוצה לפנק מישהו אהוב, אני מכינה אותם.
הסוד הוא בהכנה המוקדמת. אני מכינה מראש את התערובת היבשה של הפנקייק ושומרת בקופסה עד לשימוש. הכמות מספיקה לי למספר הכנות.
כשאני רוצה להכין פנקייק, אני לוקחת מהקופסה כמות של ספל אחד ומוסיפה את שאר המצרכים. פשוט ולעניין.

                     



המצרכים מודגשים בגוף המתכון:

1. בקערה גדולה מערבבים:
600 גר' קמח ( 4 כוסות + 4 כפות)
50 גר' אבקת סוכר ( 1/2 כוס פחות 2 כפות)
2 כפיות סודה לשתיה
1 כפית מלח
50 גר' אבקת אפייה( 5 שקיות או 1/2 כוס פחות 2 כפות)
2. מעבירים לקופסה אטומה ושומרים במזווה. עד כאן ההכנה מראש.
3. כל פעם שרוצים להכין פנקייק לוקחים: 
1 כוס מהתערובת לעיל כ- 150גר'
1 ביצה
1 כוס חלב
15 גר' חמאה מומסת
החמאה המומסת בתערובת מחליפה את הצורך בשימון המחבת בין פנקייק לפנקייק. גאוני, לא?
4. במצקת קטנה יוצקים בלילה למחבת חם. כשנוצרים בועות הופכים לצד השני למספר שניות. כאמור,אין צורך לשמן את המחבת בין פנקייק לפנקייק!

      הארות וטיפים

  • הכמות מספיקה לכ-12-15 פנקייק, תלוי בגודל.
  • להגיש עם רוטב מייפל/שוקולד/כרמל.
  • להגיש עם פרות טריים חתוכים.
                  







2 comments:

  1. This recipe is quite simple. I love the idea you can prepare it in advance and put it in the fridge. TNX

    השבמחק

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...