יום שלישי, 28 בפברואר 2012

עוגיות בסיס

המתכון הזה הוא בסיס לאין ספור אפשרויות גיוון. הוא קל ומהנה. אני אוהבת להכין אותו עם הנסיכה שלי. כך אנחנו מעבירות זמן איכות ביחד שתוצאותיו ממלאות את הבית בניחוח משגע. בזמן הכנת הבצק אני לעיתים מוותרת על הוספת הביצה והבצק יוצא קשיח יותר והעוגייה פריכה מאוד. ולעיתים אני מוסיפה ביצה והעוגיות יותר רכות. הפעם ויתרתי על הביצה והתוספות שבחרתי הן פרג טחון טרי שהולך נהדר עם גרידת לימון.



 המצרכים מודגשים בגוף המתכון.

1. בקערת מערבל עם וו גיטרה מקרימים
225 גר' חמאה רכה
110 גר' אבקת סוכר (1 כוס מינוס 3 כפות) מערבבים היטב עד שנוצר קרם יפה וחלק.
2. בשלב זה, לפני הוספת הקמח והביצה מוסיפים את התוספות הרצויות. אני הוספתי:
2 כפות פרג
גרידת לימון מחצי לימון
מערבבים היטב ומוסיפים: 1 ביצה. (אופציה) ממשיכים בערבוב עד להטעמה ומוסיפים 2 כוסות קמח.
מעבדים היטב לכדי בצק, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה.
3. מקמחים משטח עבודה (רק אם בוחרים באפשרות של הוספת הביצה) ומרדדים את הבצק לעלה. אם עדיין הבצק דביק, מקמחים שוב. קורצים עיגולים (כדי ליצור צורה אפשר למעוך על עיגולי הבצק שיני מזלג) ולאחר מכן מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. 
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 10-12 דקות. אני נוהגת להפוך את התבנית במחצית הזמן לאפייה אחידה. שומרים בקופסה אטומה. נהדרות להקפאה. 

גיוונים ושילובים:
* כף תמצית וניל לעוגיות וניל.
* פרג וגרידת לימון.
* גרידת תפוז ושוקולד צ'יפס.
* קינמון/ ג'ינג'ר/ או כל תבלין שרוצים...
* לעוגיות חומות להוסיף  כ-1/2 1 כף קקאו.
* גיוון טעים במיוחד: כשהעוגייה אפויה לטבול מחצית ממנה בשוקולד מריר מומס ולהמתין לייבוש. 
  את התוספות יש להוסיף לפני הוספת הקמח.

הארות וטיפים
  • אפשר לוותר על עבודה עם מיקסר אך לא רצוי. אני הקרמתי את החמאה ביד בעזרת כף עץ וזה קשה. מאוד. הערבוב מצריך הרבה כוחות. אפשרי אמנם אך חבל על המאמץ.
  • אם מוותרים על הוספת הביצה, העוגייה תצא קשה לאחר האפייה. אין מה לדאוג, למחרת היא תהיה מדהימה בפריכותה. וכך אני אוהבת לאפות אותה.
  • במקום לרדד את הבצק ניתן ליצור ממנו כדורים בגודל פינג פונג ולמעוך אותם עם מזלג. מתקבלות עוגיות שמנמנות יותר.
  • אפשר ליצור מהבצק נקניקיה גדולה,לפרוס לפרוסות ולאפות. כל אחד והעדפותיו.
עוגיות עם גרידת תפוז ושוקולד צ'יפס ממתכון זה :)

     
         אז, שתפו את הילדים וחלקו עימם זמן איכות מהנה, בתאבון :)





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...