יום שישי, 24 בפברואר 2012

עוגת ג'לי פירות

העוגה הכי קלה EVER. והיא עוד נראית מרשים!
אם באים אליכם אורחים לא קרואים או כשמתחשק לכם לפאר את השולחן ללא מאמץ, זוהי הכלה! רבע שעה והיא מוכנה.
היא טעימה, מרעננת וטעמה משתנה כל פעם תודות לפירות שתחליטו לשים בה.
אם תכינו אותה בתבנית פאי, כמוני, היא בכלל תיראה מדהים!
הבייסיק שלה זה עוגת טורט.

עם פירות טרופיים  ועיטור קצפת
                      

תבנית פאי 24 קפיצית.

המצרכים מודגשים כרגיל, בגוף המתכון.

1. בקערת המיקסר מקציפים: 
4 חלבונים
4 כפות סוכר
2. כשהקצף יציב מפסיקים את פעולת המערבל ומקפלים לתערובת:
 4 חלמונים
 4 כפות קמח
 1 כף שמן
3. יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך 15 דקות. מצננים.
4. בשלב זה ניתן להרטיב את העוגה עם קצת סירופ סוכר (להרתיח 1/4 כוס סוכר עם 1/4 כוס מים) ולצקת מעט על העוגה. כאן ויתרתי, מפאת עצלות, והמשכתי לשלב הבא.
5. חוצים תותים לשני חצאים ומסדרים יפה על הטורט. אני השתמשתי בקצת יותר מחצי קופסת תותים, 
או שמסדרים יפה פירות טרופיים על הטורט, כמו בתמונה.
6. מכינים ג'לי בטעם תות/אננס לפי הוראות היצרן ויוצקים מיד על התותים/פירות.
7. מקררים עד ייצוב הג'לי, רצוי ללילה שלם. שומרים במקרר.

   הארות וטיפים

  • אפשר לגוון עם פירות אחרים כגון אננס, משמש, אפרסק ועוד. לא לשכוח להשתמש בהתאם בג'לי הנכון. פאי אננס עם ג'לי אננס וכו'. אם משתמשים בפירות מקופסת שימורים רצוי לא לדלג על שלב 4 ולהרטיב את העוגה עם מעט מהמיץ שבתוך קופסת השימורים.
  • רעיון נוסף ונחמד הוא להפוך את סדר הפעולות: לחצות את הטורט באמצע, להרטיב מנוזלי השימורים, לסדר יפה את הפירות, לצקת ג'לי ולכסות בחצי השני של העוגה. בסדר הזה לא ניתן להשתמש, כמובן, בתבנית הפאי אלא בתבנית עגולה או אפילו באינגליש קייק.
  • בהמשך לסעיף הקודם, ניתן להעשיר את העוגה ולמרוח מעליה קצפת טעימה.


ג'לי תותים



פירות טרופיים לפני הוספת ג'לי אננס
                           

וזה מה שנשאר מעוגת ג'לי בטעם אננס 

        
                                         מרשימה בכלום עבודה, כבר אמרתי?  בתאבון!






2 comments:

  1. איך עשית את זה שהיא תהיה נמוכה במרכז ובדפנות גבוהה? זה טוב שהג'לי לא יישפך.. איך עושים את זה ?

    השבמחק
    תשובות
    1. בתבנית הזו של הפאי רציתי שתישמר הצורה לכן כשהעוגה יצאה חמה מהתנור מעכתי קצת עם הידיים את מרכז העוגה וכך נוצרה לי ״הגדר״. בתבניות קפיץ רגילות אין צורך לעשות כך היות ודפנות התבנית מגנות מפני נזילה עד שהג׳לי נקרש.

      מחק

עוגת גבינה וחמאת בוטנים

עוגת גבינה   טעימה מאוד ל אוהבי טעם חמאת הבוטנים . עוגה קלה מאוד להכנה , בלי הפרדת ביצים והקצפתן .  פשוטה ונהדרת לחג הש...