יום שלישי, 21 בפברואר 2012

עוגיות שוקולד קוקיס עשירות


כשאני מרגישה את הדגדוג בידיים אני יודעת שהמטבח קורא לי.
את הדגדוג הזה, הנוכחי, תרגמתי לעוגיות טעימות להפליא. יש המון מתכונים ברשת של העוגיות האלה אך אני מוצאת שהמתכון הזה קל (כלבבי) ואינו מורכב. 
ושוקולד. הו, מי אינו אוהב שוקולד?  
פתגם ישן אומר שתשעה מכל עשרה אנשים אוהבים שוקולד ו...העשירי ודאי משקר :)


             


הכמות מספיקה לכ-30 עוגיות בינוניות
המצרכים מודגשים בגוף המתכון

1. בקערה מערבבים:
1 כוס קמח
2 כפות קקאו
1/2 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
2. ממסים בבאן מארי:   
100 גר' חמאה
200 גר' שוקולד מריר משובח
3. לאחר שהשוקולד והחמאה נמסו, מסירים מהאש ומוסיפים:
 1 כוס סוכר
 1/4 כוס סוכר חום
מערבבים היטב את תערובת השוקולד ומוסיפים 2 ביצים. מערבבים היטב עד להטמעתן.
4. מאחדים את התערובות: מוסיפים  את תערובת השוקולד לקערת היבשים, מעט כל פעם ובוחשים.
מוסיפים לתערובת  200 גר' שוקולד מריר משובח קצוץ (רצוי מעל 60% מוצקי קקאו) ומערבבים עד מיזוג.
מקררים את התערובת במשך 30 דקות במקרר כשהיא מכוסה בניילון נצמד.
5. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. בעזרת כף גלידה לוקחים מהתערובת ויוצרים 3-4 ערמות לרוחב התבנית, בשורה ובמרווח של כ- 5 ס"מ אחת מהשנייה.
6. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות במשך 11-13 דקות.

          הארות וטיפים:
  • אני מוצאת שהשימוש בכף גלידה מקל מאוד בעשיית העוגיות. בצורה זו העוגיות יוצאות בגודל אחיד וזמן האפייה תואם לכולן. היבט נוסף, פחות לכלוך ועבודה קלה ונקייה יותר.

  • באן מארי, או בעברית: אמבט מרים, היא שיטה להמסה מבוקרת.  בקערה לרוב מנירוסטה, או בסיר קטן המונח בתוך סיר גדול עם מים רותחים ממסים את המרכיבים. במקרה שלנו, חמאה ושוקולד.                                             
תמונה מויקיפדיה
  • העוגיות מתפשטות מאוד באפייה לכן יש להקפיד על רווחים נאים.
  • חשוב מאוד מאוד להקפיד על זמן האפייה. הוציאו את התבנית מהתנור גם אם נראה לכם שהעוגייה רכה. היא תתייצב. אפייה רבה תהרוס את מרקם העוגייה והיא תהפוך להיות קשה ולא רכה כפי שמרקמה צריך להיות.

                                       בתאבון ואל תשכחו לכבד את מי שאתם אוהבים :-)



7 תגובות:

  1. הכנתי את העוגיות המדהימות האלה. זה באמת היה פשוט למדי, כל המשפחה אהבה והרוב כבר חוסל.
    בהצלחה בהמשך!

    השבמחק
    תשובות
    1. שמחה שאהבתם! תודה על האיחולים. את/ה מוזמן/ת תמיד :)

      מחק
  2. קל להכנה!!! טעים ומומלץ מאוד:-)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה על המשוב וההמלצה. שבת שלום :)

      מחק
  3. האלה העוגיות הכי טעימות .. נקודה!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. מאיר חי, תודה רבה :-) דש לעינת.

      מחק

עוגת שוקולד מנצחת מקמח כוסמין מלא

עוגה נהדרת ממש , קערה אחת ומטרפה זה כל מה שצריך   כדי   להנות מעוגה עסיסית ופשוט מושלמת .                 2 תבניות א...